Szakmai elismerés

Elismerés a Barossnak a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara részéről

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2013 októberében felhívással fordult a vállalatokhoz, közintézményekhez, civil és társadalmi szervezetekhez, valamint magánszemélyekhez, hogy vegyenek részt a 2013-as Szakképzési Díjra kiírt pályázaton. E díj azon kiemelkedő projekteket és kezdeményezéseket méltatja, melyek jelentős mértékben és példaértékű módon segítik elő a gyakorlatorientált szakképzést Magyarországon. A díj célja az volt, hogy ösztönözze a magyarországi szakképzési rendszer fejlesztését.
Pályázni három kategóriában lehetett:

1. Motiváció: e kategóriában azon kezdeményezések kaphattak díjat, melyek a szakképzés társadalmi elismerésének növelését mozdítják elő, kiemelve e képzési forma hosszú távú előnyeit mind a tanulók, mind a vállalatok, illetve a társadalom szempontjából.

2. Együttműködés: e kategóriában azon projektek kerültek megmérettetésre, melyek keretében a szakképzés különböző szereplői példaértékű együttműködést alakítottak ki, javítva ezzel a képzés minőségét és hatékonyságát.

3. Innováció: e kategóriában azon kezdeményezések és megoldások versenyezhettek, melyek új módszerekkel, eljárásokkal és eszközökkel gazdagították a szakképzést, hozzájárulva a képzési eredmények javításához.

Pályázni olyan projektekkel lehetett, amelyek a magyarországi szakképzés tekintélyét, minőségét és eredményességét növelő gyakorlati megoldásokat, eszközöket és kezdeményezéseket tartalmaznak.
A felhívásra a Debreceni Baross Gábor Középiskola, Szakiskola és Kollégium a motiváció kategóriában a Boros Zsolt szakképzési intézményvezető-helyettes által összeállított „Szakképzés alfától ómegáig: avagy célozd meg a jövődet!” elnevezésű pályázatát nyújtotta be.
A benyújtott projekt három alappillére épült fel:

1. A pályaválasztás előtt álló fiatalok részére szervezett, az intézményt és az intézmény profiljába tartozó szakmai képzéseket bemutató Szakmai börzével és kiállítással egybekötött Pályaválasztási Nyílt Napok.

2. A minden év második vizsgaidőszakát követően megrendezésre kerülő Szakmunkásavató ünnepség.

3. Az intézmény szakképzési intézményvezető-helyettese által alapított, a legjobb szakmai vizsgaeredményt elérő tanulónak adható „Aranyrajztű-díj”, és a végzett tanulók által szakmailag és emberileg legelismertebb műszaki pedagógusnak adható „Aranykréta-díj”.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara a benyújtott pályázatot a magas színvonalú kezdeményezés és a gyakorlatorientált szakképzés magyarországi továbbfejlesztése érdekében kifejtett tevékenység alapján példaértékűnek tartotta, emellett a projektet a Szakképzési Díj hivatalos honlapján is közzé kívánják tenni.
Az intézmény pályázatát a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elismerő oklevéllel jutalmazta.

 

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!       felveszem a kapcsolatot

×
Piacképes szakmákkal Téged is várunk!