Látogatás a VÁMOSGÉP Kft-nél

A program egy rövid cégbemutatással indult, amiből a tanulók megismerhették, hogyan lett egy egyszerű mezőgazdasági permetezőgép gyártó vállalatból nívós nemzetközi cégek kiemelt beszállítója. A teljesség igénye nélkül olyan cégekről beszélünk, mint a John Deer, Krone, Kemper, Caterpillar, Agco.

vamosgepdiakok

Az üzemlátogatás a termelési folyamat minden fontos állomását érintette. A legelső állomás az alapanyag raktár volt, ahol katonás rendben sorakoztak a műbizonylattal ellátott anyagok. Ezt követte a daraboló és hajlító üzem. Munka közben láthattuk a lézeres acélvágót, ahogy milliméter pontossággal szeletelte fel a vastag 4m x 5m-es acéllemez táblát. Kicsit arrébb pedig karvastagságú csöveket hajlítottak a tervrajznak megfelelően, külső szemlélő számára kicsit girbe-gurbára. A munkadarabok ezután a végső rendeltetésüknek megfelelő egyéb átalakításokon estek át pl. élhajlítás, menetmetszés, stb. Érdekes volt látni azt, hogy a nagy és nehéz munkadarabokat daruval állítják be az eszterga gépbe és így alakítják. A különböző munkafolyamatokat minden esetben minőség-ellenőrzés követte, amely különösen fontos azért, hogy mindig a legmagasabb minőséget állítsák elő, ezáltal meg tudják tartani partnereiket. A legvégén pedig a festő üzemben veszik kezelésbe a munkadarabokat és végzik el rajtuk a végső simításokat.

vamosgepdiakok2

Nagyon jó volt látni azt, hogy egy magyar cég világszínvonalú munkadarabokat tud előállítani. Furcsa volt az is, hogy a termelésvezető sajnálkozva említette, hogy a termelési kapacitásuk véges volta miatt már több nagyon neves világcég partneri felkérését kellett visszautasítaniuk. Diákjaink nagyon jól érezték magukat, s többen is jelezték, ha lenne rá lehetőség, akkor szívesen teljesítenék itt szakmai gyakorlatukat.

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!       felveszem a kapcsolatot

×

Kedves 8. osztályos diákok!

Ismerjétek meg iskolánkat közelebbről is!

További kisfilmjeink

Felvételi tájékoztatónk