Diákjainkat kérdeztük a gyakorlati oktatásról III.

pasztoradamoptimizedPásztor Ádám Nagykállóból jelentkezett iskolánkba, hogy elvégezze a gépi forgácsoló szakmát. Ádám jó úton halad, hogy elérje céljait, hiszen iskolánk mellett már második évét tölti a Schaeffler gyakorlatorientált képzésében.

Miért döntöttél úgy, hogy a Schaeffler-hez jelentkezel szakmai gyakorlatra?

Az iskola nyílt napján ajánlottak nekünk cégeket, ahová lehet jelentkezni és a Schaeffler tetszett meg a legjobban. Aztán volt a vállalatnál egy gyárlátogatás, ide is eljöttünk. Láttam a Tanműhelyt, hogy milyen jól van felszerelve és megtetszett, így emellett döntöttem.

Melyek azok a gépek, amelyekkel meg tudsz ismerkedni a cégnél?

Az eszterga-, a síkköszörű-, a maró-, a fűrész- és a fúrógépekkel leginkább.

Mit gondolsz: milyen előnyökkel jár az, ha valaki már diákévei alatt egy cégnél tanulhat?

Szerintem így könnyebben boldogulhat majd felnőttkorában.pasztoradam2optimized

Miért tudnád a mostani nyolcadikosoknak ajánlani, hogy a Barossba jelentkezzenek?

Egyik héten elméletet tanulunk, a másik héten pedig csak a gyakorlatra fókuszálunk. Így sokkal könnyebb tanulni, mintha sokáig csak az elméletet tanulná az ember és csak egy kis időre, például 1 évre jönne el szakmát tanulni. Szóval így szerintem sokkal könnyebb tanulni.

Mit gondolsz, miért érdemes a Schaeffler-nél duális képzésben tanulni?

Szerintem gépek szempontjából nagyon jól fel van szerelve a gyár. Ezeket a gépeket pedig ránk is bízzák. Az oktatók is segítőkészek, megmutatják mit, hogyan kell használni, akár többször is.

Lehet, hogy korai még ilyet kérdezni, hiszen nagyon fiatal vagy, de tudod-e már, hogy mit szeretnél csinálni, miután megszerezted a szakmai bizonyítványodat?

Ha megszerzem a gépi forgácsoló szakmámat, mindenképpen szeretném elvégezni a CNC képzést is. Direkt azért jöttem ilyen messzire – nagykállói vagyok –, mert itt volt legközelebb ez a képzés. Ha elvégeztem a CNC képzést, szeretnék még érettségizni is.

Fotók: Schaeffler

 

Szívesen tanulnál te is a Schaeffler Debrecen - FAG Magyarország Ipari Kft.-nél duális képzésben? Ismerd meg jobban a céget, járd körbe a debreceni egységét!

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!       felveszem a kapcsolatot