Diákjainkat kérdeztük a gyakorlati oktatásról IV.

csigelaszlotomCsige László iskolánk végzős gépi forgácsoló szakos tanulója. Már harmadik gyakorlati évét tölti a Schaeffler debreceni egységénél. Ha megszerzi szakmai bizonyítványát, már teljes értékű munkavállalóként szeretne visszatérni a céghez.

Mi motivált abban, hogy a Schaeffler-hez jelentkezz szakmai gyakorlatra?

A sógorom ajánlotta. Ő is ide járt és azt mondta, hogy ez egy jó cég. Megpróbáltam és szerencsére felvettek. Nem bántam meg, hogy jelentkeztem, úgy érzem jól döntöttem.

Vissza tudsz emlékezni a legelső hetedre?

Igen. Fotót készítettek rólunk a belépőkártyára és felvettük a munkaruhánkat is. Egész héten a Tanműhelyben voltunk és szabványírással írtunk.csigelaszlo2tom

Most hogyan telnek a napjaid a cégnél?

A szakmai vizsgára készülünk. Ellenőrzés céljából használjuk a keménységmérőt, dolgozunk az eszterga-, a köszörű- és a marógéppel is.

Miért tudnád fiatalabb diáktársaidnak ajánlani, hogy a Schaeffler-hez jelentkezzenek duális képzésre?

Mert sokat tudnának itt tanulni. Munkatapasztalatot szerezhetnek, és ez az önéletrajzukban is jól mutat később. A számítógépes terem sokat segít, a programok sok mindenre megtanítanak. Jó cég, sok lehetőség van itt.

Idén fogsz végezni a Barossban. Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

Szeretnék érettségit tenni és elvégezni a CNC gépkezelő képzést. Közben pedig már szeretnék állást is vállalni. Még egy évig biztosan itt fogok dolgozni, de szerintem utána is maradok.

Fotók: Schaeffler

 

Szívesen tanulnál te is a Schaeffler Debrecen - FAG Magyarország Ipari Kft.-nél duális képzésben? Ismerd meg jobban a céget, járd körbe a debreceni egységét!

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!       felveszem a kapcsolatot