Boldog Iskola cím

Boldog Iskola cím

 

Iskolánk 2016 szeptembere óta vesz részt a „Jobb Veled a Világ” Alapítvány által kidolgozott Boldogságóra Programban.

A program fő célja, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve ötleteket és módszertani segítséget adjon a tanulóknak a boldogságra való képesség fejlesztéséhez. A programban részt vevő diákjaink olyan ismeretekre tesznek szert, mely segíti őket, hogy könnyebben nézzenek szembe a kihívásokkal, képesek legyenek megbirkózni a problémákkal. Ez egy olyan prevenciós program, amely csökkenti a tanulók szorongását, miközben erősíti önbizalmukat, így kiegyensúlyozottabbá válnak a gyerekek, és várhatóan az iskolai teljesítményük is javul. Emellett lehetőséget ad a testi-lelki egészségmegtartás tényezőinek tudatosítására is.
A program a tanév minden hónapjában olyan témát jár körül, mely segíti és támogatja a gyerekeket a hétköznapi problémákkal való megküzdésben, valamint a folyamatos önismereti fejlesztéssel és boldogságérzetet fokozó technikák bemutatásával személyes, lelki egészségüket is tápláló kompetenciáikat fejleszti.
A program keretében a tanulók havonta más-más témakör megismerésével, feldolgozásával ismerik meg a boldogság összetevőit, feltételeit, s fejlesztik boldogságra való képességeiket.

A témakörök a következők:
1. A hála gyakorlása – szeptember
2. Az optimizmus gyakorlása – október
3. Társas kapcsolatok ápolása – november
4. Boldogító jócselekedetek – december
5. Célok kitűzése és elérése – január
6. Megküzdési stratégiák – február
7. Apró örömök élvezete – március
8. A megbocsátás gyakorlása – április
9. Testmozgás – május
10. Fenntartható boldogság – június

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!       felveszem a kapcsolatot

×
Kedves 8. osztályos diákok!
Piacképes szakmákkal Téged is várunk
- Technikum
- Szakképző iskolai
oktatás keretében!