Kollégium

 

Felújított kollégiumunk az iskolával egy épületben található. Jelenleg 156 férőhellyel rendelkezünk:52 lány és 104 fiú számára tudunk helyet biztosítani. Két emeleten a fiúk, a harmadikon a lányok laknak négyágyas szobákban. A társalgókban televízió, számítógépek állnak a tanulók rendelkezésére.

A kollégiumban a napi háromszori étkezésért kell térítési díjat fizetni. A gyermekvédelmi támogatásban részesülő tanulók igénybe vehetik az étkezési kedvezményt. Az ezzel kapcsolatos ügyek intézésére kijelölt fogadóórák keretében van lehetőség minden hónapban.

A kollégiumi diákok tanulmányi munkáját minden nevelőtanár a saját szakjának megfelelően segíti. A korrepetálásokat, felzárkóztató foglalkozásokat meghatározott időben vehetik igénybe a diákok. A napi felkészülést a háromórás szilencium teszi lehetővé.

Kollégiumi és városi programok szervezésével igyekszünk színesíteni diákjaink szabadidős tevékenységét. A diákönkormányzat által szervezett hagyományos események (elsősavató, karácsonyi ünnepség, nőnapi megemlékezés, végzősbúcsúztató, sporttevékenység) mellett figyelemmel kísérjük a debreceni programokat, és ezeket a diákok aktuális igényeihez igazodva rendszeresen látogatjuk.

Nevelőtestületünk minden feltételt biztosít ahhoz, hogy diákjaink nyugodt, komfortos, otthonos környezetben élhessenek és tanulhassanak.

A Vámospércsi Úti Kollégium a Debreceni Szakképzési Centrum telephelye, és több centrumos iskola oktató-nevelő munkáját segíti. Az épületet a 2020/2021-es tanévben vettük birtokba – béreljük azt a Debreceni Egyetemtől.  A Kollégium a városból könnyen megközelíthető, több buszjárat megállója is az épület közvetlen közelében helyezkedik el.

Az épület 4 emeletes. Az első emeleten a lányok vannak elhelyezve 21 szobában, a második és a harmadik szintet a fiúk lakják összesen 43 szobában, míg a negyedik szint az egyetemi hallgatók számára van fenntartva. A szobákat 2020 nyarán újíttatta fel a Centrum. A szobákban mosdó hűtőszekrény található. A folyosóról külön nyílnak a WC-helyiségek és a zuhanyzók. Minden lakószobában 3 főt tudunk elhelyezni.

A szabadidő hasznos eltöltésének színtere a földszinti társalgó, a játékszoba két csocsóasztallal és egy pingpongasztallal, valamint az udvar, ahol egy röplabdapálya található. Az így kialakított kiegyensúlyozott kollégiumi élet és a megfelelő környezet segíti a diákok tanulmányi munkáját.

Kollégium bemutatása

Kollégiumi élet

Minden leendő kollégistát szeretettel várunk!

Alapdokumentumok letöltése

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!       felveszem a kapcsolatot

×
Piacképes szakmákkal Téged is várunk!